A la fleca artesanal Elias Boulanger de Bonanova, Poblenou y Vila Olímpica des de demà dissabte
Molt digestible, altament nutricional i d'excel·lent sabor

Triccum, el blat més ancestral, arriba a Barcelona per millorar l’alimentació i immunitat dels seus veïns

Els veïns de Barcelona podran descobrir des de demà dissabte, i en exclusiva, una nova manera de consumir un aliment tan bàsic en el seu dia a dia com és el pa. Es tracta del pa elaborat a base de Triccum, el blat més ancestral amb 12.000 anys d’història amb un elevat potencial nutricional que s’havia mantingut allunyat de la nostra dieta des de llavors. Ara torna a les llars pur i inalterat, en forma d’una nova línia de pans que estarà disponible a la fleca Elias Boulanger de Bonanova (Ganduxer, 115), Poblenou (Rambla Poblenou, 117) y Vila Olímpica (Avinguda Icária, 151), tots els divendres, dissabtes i diumenges.

Torna així a la taula en un moment en què el consumidor se sent més vulnerable i ha convertit en eix de la seva vida la cura de la seva salut i del planeta, accelerant la recerca d’opcions saludables. I més en l’actual context de pandèmia en què alimentar-se bé cobra més importància que mai.

I és que Triccum és un aliment bàsic que reforça el seu sistema immunitari per estar més protegit davant malalties, gràcies al seu potent còctel de micronutrients amb un alt contingut en ferro i zinc, al qual cal sumar una important aportació de vitamina E i seleni, que exerceix un paper primordial en la funció antioxidant i la protecció de l’ADN.

A més, també és més digestible que qualsevol altra varietat de blat, ja que conté un gluten molt més feble i, per tant, és més fàcil d’assimilar pel cos, sent una opció a estudiar per a persones amb sensibilitat al blat no celíaca.

Tot això gràcies, entre altres motius, al fet que aquest blat és l’únic diploide, és a dir, amb només dos jocs de cromosomes com les persones: és el més simple. A més, no ha sofert modificacions per part de l’home.

Pròxim i ecològic

La llavor de la qual sorgeix Triccum és originària dels Balcans, tot i que el consumidor està davant d’un producte amb valors de proximitat, ja que s’ha volgut portar el seu cultiu a Catalunya i realitzar la seva posterior mòlta a la pedra prop dels camps de sembra.

I també ho és perquè els seus productes només es vendran en fleques artesanals amb alt estàndard de qualitat, començant per Elias Boulanger, però amb l’objectiu d’arribar pròximament a altres orfebres a les províncies de Barcelona i Girona inicialment.

A més, Triccum fa realitat la màxima de l’agricultura ecològica, ja que només necessita terra, aigua, sol i temps per créixer i, en canvi, no requereix ni fertilitzants ni productes fitosanitaris, de manera que estem davant d’un blat completament natural.

Segons el directiu de Triccum, Carles Riopedre, “Triccum segueix una filosofia sostenible tant amb les persones, en oferir un producte sa per a la seva alimentació i benestar, com amb les fleques en aliar-se i estar a prop d’elles com ningú mai ho ha fet, i amb la comunitat on es desenvolupa en ser un motor econòmic i generador d’ocupació i donar oportunitats de creixement local. I, sobretot, sostenible amb el planeta, ja que cada quilo de pa de Triccum ajuda a cuidar 8 m2 de terra.

Sobre Triccum

Triccum és el blat ancestral, intel·ligent i resilient. És l’espècie Triticum monococcum, amb 12.000 anys d’antiguitat i que s’ha mantingut pur i inalterat al no haver-se modificat des de llavors per l’home. Torna ara a la nostra dieta per tenir cura de la salut de les persones amb una alimentació sana i natural des de la tornada als orígens. Es tracta d’un aliment bàsic de la dieta que ajuda a reforçar el sistema immunitari de les persones per estar més protegits enfront de les malalties. Conté a més, un gluten molt més feble que altres varietats de blat, el que pot fer-lo indicat per a persones amb sensibilitat al blat no celíaca. Triccum dóna pas així a una nova línia d’aliments, començant pel més primigeni, el pa, i que només podran trobar-se en fleques artesanals, naturals i compromeses. Més informació a Instagram @triccum

 

 

Categorias: Barcelona
Imagenes Adjuntas:Otros archivos: